1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Informacije sa 56.sjednice Vlade HNŽ/K

PDF Ispis E-mail

Postavljeno na Srijeda, 26 Februar 2014 13:38

Ažurirano Srijeda, 26 Februar 2014 13:38

U prostorijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  HNŽ jučer je održana   56. sjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, na kojoj su usvojeni Nacrt i Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o prostornom uređenju, Prijedlog Zakona o slatkovodnom ribarstvu HNŽ, Nacrt Zakona o morskom ribarstvu, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi i Nacrt Zakona o radu. Također, usvojeni su Uredba o postupku dodjele koncesija, Uredba o naknadi troškova upravnog postupka, Izvješće o izvršenju Proračuna HNŽ za razdoblje 1.1.-30.9.2013. godine i Informacija Ministarstva prometa i veza o izradi daljinara s minimalnim vremenima vožnje na cestama HNŽ.

Vlada je donijela više odluka, između ostalih, Odluku o izmjeni Odluke o davanju suglasnosti na Statut Fonda za zaštitu okoliša HNŽ, Odluku o načinu implementiranja sredstava osiguranih od naknada za obavljanje tehničkih pregleda vozila za 2013. godinu i Odluku o utvrđivanju konačnog prijedloga kandidata za članove Nadzornog odbora JP Šumsko-gospodarskog društva „Šume Hercegovačko-neretvanske“ d.o.o. Mostar.

 

Iz resora Ministarstva gospodarstva, Vlada je razmotrila Inicijativu ministra gospodarstva za donošenje propisa kojim će se urediti oblast strateških ulaganja od interesa za Hercegovačko-neretvansku županiju, Izvješće Ministarstva gospodarstva o problemima gospodarstvenika HNŽ, Informaciju o stanju poduzetništva i obrta na području HNŽ u 2012. godini i Informaciju o održanom Okruglom stolu pod nazivom „Upisne kvote, usklađenost obrazovanja s potrebama gospodarstva“, te usvojila Zaključak o održavanju tematske sjednice Vlade o stanju u gospodarstvu.

Vlada je donijela Odluku o načinu utvrđivanja, načinu i rokovima plaćanja koncesijske naknade za eksploatiranje mineralne sirovine na području HNŽ,  te odluke o načinu utvrđivanja i rokovima plaćanja koncesijske naknade za korištenje poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području HNŽ, za dodjelu koncesija na vodama i vodnom dobru u HNŽ i za dodjelu koncesija na lovišta u HNŽ.

Iz resora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada je prihvatila Informaciju o najezdi gubara na području HNŽ, osobito na prostoru općina Prozor-Rama, Konjic i Jablanica, s prijedlogom mjera za suzbijanje ovoga štetnika, te donijela Rješenje o imenovanju koordinacijskog tima za njegovo suzbijanje.

Također, Vlada je usvojila Izvješće o radu Županijskog stožera civilne zaštite za 2013. godinu, te informaciju Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave o aktivnostima u svezi s projektom rekonstrukcije IV OŠ u Mostaru u kojoj će biti smješten Općinski sud u Mostaru.